Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w przyprawach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 2 sztuki
włoszczyzna 1 porcja
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 5 łyżeczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w przyprawach

Golonki czyscimy , myjemy i osuszamy . Kilka ziaren ziela 3 liscie laurowe mielemy . Dodajemy do zmielonych przypraw i polowy papryki posiekana drobniutko cebule i czosnek , soli , pieprzu mieszamy i nacieramy nimi golonki . Wkladamy golonki do glebokiego naczynia , przykrywamy i odkladamy w chlodne miejsce na noc . Nastepnego dnia golonki czyscimy z przypraw , zalewamy w garnku wrzaca woda i gotujemy , liczac po 20 minut na kazde pol kg golonki . Po tym czasie dokladamy obrana wloszczyzne i jeszcze gotujemy 15 minut . Wyciagamy golonki , posypujemy papryka i wkladamy na brytfane i pieczemy w temp . 200 st . 0k 30 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 10.12.2011 17:53
pycha
Ala5 03.06.2011 11:47
mniam to mało powiedziane to arcydzielo
romanrafal
romanrafal 13.01.2011 17:13
mniam
monisia1977 20.08.2010 17:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak