Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej
ocet 10 % do smaku
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w oleju

Śledzie moczymy w wodzie z octem ok 2 godziny. Wyciągamy, kroimy ,w kawałki ok. 3 cm. W dużym słoiku układamy na przemian śledzie,cebulę pokrojoną w drobną kostkę, posypujemy pieprzem,kropimy lekko octem i znowu część śledzi, cebula,pieprz,ocet. Na końcu zalewamy całość olejem,nakrywamy folią i wsadzamy do lodówki, najlepiej na co najmniej 2 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.11.2012 11:18
uwielbiam śledzie tak przyrządzone;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak