Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z cieleciną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 30 dag
pory 2 sztuki
masło 3 łyżki
piwo 1 szklanka
koperek 3 łyżki
cielęcina bez kości 30 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z cieleciną

Brukselke kroimy w plasterki , pory biale czesci kroimy na piorka . Mieso kroimy w kostke . Rozgrzewamy maslo i wrzucamy pory i brukselke i dusimy.Dodajemy mieso i dusimy dalej . Podlewamy piwem , PRZYPRAWIAMY SOLA I PIEPRZEM . Dusimy nadal do miekkosci . Gotowe danie posypujemy koperkiem , podajemy z ziemniakami lub pieczywem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 09.10.2013 10:29
mi smakuje :-)
Tomasz17 09.02.2011 00:40
ciekaw, muszę wypróbować
Hanna11 24.12.2010 14:03
smakowite danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak