Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane ziemniaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1/2 szkl
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane ziemniaki

Ziemniaki obrać, pokroić na plastry i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Plastry oprószyć pieprzem, obtoczyć w mace, zanurzyć w jajku i znów oprószyć maką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.02.2012 20:48
pycha
Angelika10 30.11.2011 22:59
Super
niciapn 09.02.2011 16:21
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak