Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 2 szkl
masło 2 lyżki
majeranek 1 lyżeczka
tymianek 1 lyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w winie

Na maśle obrumienić parówki i zrumienić posiekaną cebulę, przełożyć do rondla. Na patelnię na której smażyły się parówki wsypać bułkę tartą i wlać wino. Gotować 10 minut, dodać sol, pieprz, tymianek, liść laurowy i majeranek. Do sosu włożyć parówki i gotować około 10 minut. Podawać z ryżem i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.02.2014 21:12
Takich jeszcze nie próbowałam.
Katarzyna59 03.06.2012 15:01
ciekawe połączenie
Kuchareczka2 11.04.2012 10:57
ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:57
pycha
Monika193
Monika193 02.01.2011 00:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak