Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica z łazankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kiełbasa 150 gram
boczek 150 gram
sok z kwaszonej kapusty 3 szklanki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
majeranek do smaku
cząber do smaku
sól do smaku
łazanki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica z łazankami

Warzywa obrać, opłukać, zalać szklanką wody. Wrzucić listek laurowy i kilka ziaren pieprzu. Gotować 15 minut. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć, by tłuszcz się wytopił i dodać do wywaru. Wytopiony tłuszcz posypać mąką i chwilę smażyć. Połączyć z wywarem, wlewając sok z kapusty (można ewentualnie rozcieńczyć go wodą, ale zupa powinna mieć wyraźnie kwaśny smak), zagotować. Warzywa wyjąć z zupy, pokroić w kostkę i wrzucić z powrotem. Doprawić ziołami. Podawać z ugotowanymi łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.05.2013 22:31
muszę spróbować
jasiek 13.05.2012 09:03
super zupka
Wiesława1 08.04.2012 15:29
super
gosia561 02.10.2011 00:19
rewelacja
Sylwia56
Sylwia56 13.08.2011 11:57
fajne
cukiereczek 04.02.2011 12:45
Nie próbowałam ale widzę że warto
Jolanta40 03.02.2011 10:52
uwielbiam kwaśnicę, z łazankami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak