Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    20 dag
  • pomidory

    12 sztuk
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • pietruszka

    do smaku
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • woda

    4 łyżki
  • żelatyna

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy , osuszamy a następnie kroimy czubki i wyciągamy za pomocą łyżeczki środek. Posypujemy solą i odwracamy tak by ze środka wyciekł sok. Cebulę drobno siekamy. Tuńczyka przecedzamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zagotowujemy. Wystudzoną mieszamy z tuńczykiem , majonezem, czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki posiekaną i przyprawiamy do smaku. Faszerujemy nasze pomidory i posypujemy po wierzchu do dekoracji posiekanym szczypiorkiem i czerwoną cebulką a następnie wkładamy do lodówki. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

17.03.2013 12:54
bardzo fajne

RenataZ-et

15.01.2013 18:50
Bardzo smaczna propozycja na przystawkę lub kolację

IKrakowianka

16.02.2012 19:46
fajny pomysł

madagaskar

05.12.2010 21:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat