Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 20 dag
pomidory 12 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pietruszka do smaku
Szczypiorek cienki do smaku
woda 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
tuńczyk w sosie własnym 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory myjemy , osuszamy a następnie kroimy czubki i wyciągamy za pomocą łyżeczki środek. Posypujemy solą i odwracamy tak by ze środka wyciekł sok. Cebulę drobno siekamy. Tuńczyka przecedzamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zagotowujemy. Wystudzoną mieszamy z tuńczykiem , majonezem, czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki posiekaną i przyprawiamy do smaku. Faszerujemy nasze pomidory i posypujemy po wierzchu do dekoracji posiekanym szczypiorkiem i czerwoną cebulką a następnie wkładamy do lodówki. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.03.2013 12:54
bardzo fajne
RenataZ-et 15.01.2013 18:50
Bardzo smaczna propozycja na przystawkę lub kolację
IKrakowianka 16.02.2012 19:46
fajny pomysł
madagaskar 05.12.2010 21:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak