Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,5 kg
mięso mielone z drobiu 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z orzechami

Mięso pokroić, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać posiekaną cebulę, orzechy, stopione masło, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa, zwijać w ruloniki, obtaczać w mace, jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 08.10.2011 23:55
super
Iwona51
Iwona51 02.01.2011 06:49
smaczne są takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak