Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowe ptysie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 gram
mąka 250 gram
jajko 6 sztuk
maliny świeże 300 gram
bita śmietana 200 mililitrów
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: malinowe ptysie

Masło roztapiamy ze szklanka wody, dodajemy mąkę i ciagle gotujac mieszamy,, studzimy do zimnego ciasta dodajey powoli po jednym jajku i miksujemy, na blasze wyłożonej oaoierem do pieczenia robimy rozetki.Pieczemy 20 minut. studzmy rozcinamy, bitą śmietanę mięszamy z malinami i dodajemy wcześniej przygotowana i juz teżejacą galaretke, galaretke przygotowujemy w połowie wody jaka jest w recepturze.Napełniamy ptysie masą malinową , przykrywamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 14.03.2011 11:55
Super ciacha !!!
Tahitha 14.03.2011 11:55
Super ciacha !!!
Tahitha 14.03.2011 11:54
Super ciacha !!!
Tahitha 14.03.2011 11:54
Super ciacha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak