Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz bożonarodzeniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino półwytrawne butelka
rum biały ok 100ml
limonka
Goździki całe Prymat 4
kardamon
gałka muszkatołowa
pomarańcze 2

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz bożonarodzeniowy

Wino wlać do garnka i zagotować razem z rumem i goździkami.Wyłączyć ogień.Dodać napar z herbaty ( ok 1/2 - 3/4 szklanki mocnego wywaru ), pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy.Ustawić na najmniejszym ogniu ale już nie doprowadzać do wrzenia. Połączyć z przyprawami (goździki wyłowić). W razie potrzeby dosłodzić. Ewentualnie wlać kilka kropel soku z cytryny. Podawać ciepły z plastrami pomarańczy i limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 01.01.2011 15:03
niestety zabrakło naczynia na poncz a w dzbanku nie ma \"takiego\" efektu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak