Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca zapiekanka ziemniaczana z szałwią

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe ziemniaki 1,5 kg
szałwia pęczek
oliwa 5 łyżek
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca zapiekanka ziemniaczana z szałwią

Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki, wyłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze. Piec w 180 st. od czasu do czasu mieszajć i skrapiając oliwą (zapobiega przywieraniu ziemniaków do blachy).
Gdy ziemniaki zaczną brązowieć, w dużym garnku podgrzać oliwę, wrzucićposiekaną szałwię, zdjąć z ognia, przełożyćdo niego upieczone ziemniaki, przykryć pokrywką i kilka razy mocna wstrząsnąć. Posolić, podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak