Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKA ZUPA PIECZARKOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
masło 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
mleko 2 szklanki
wywar z jarzyn 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKA ZUPA PIECZARKOWA

cebule posiekać i podsmażyć na maśle, dodać posiekane pieczarki i smażyć kilka minut.
Wsypać mąkę wymieszać i jeszcze smażyć ze 3 minutki, wlać mleko i wywar jarzynowy, gotować na małym ogniu 15 minut, aż zupa zgęstnieje, a pieczarki bedą miękkie , zaprawić kwaśną śmietaną i posypać pietruszką, doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.03.2012 08:49
Szybka i apetycznie się zapowiada - czegóż więcej chcieć? :)
Joanna108
Joanna108 19.02.2012 10:16
ta zupa ma dwie zalety: jest rzeczywiście szybka a poza tym, lubię zupy, których składniki były najpierw podsmażane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak