Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 szt
włoszczyzna 20 dag
cebula 0,5 szt
woda 3 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

Kurę opłukać, podzielić na porcję. Włożyć do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa, gotować. Następnie cebulę obrać, zrumienić na tłuszczu, dodać do rosołu razem z solą i pieprzem. Rosół przecedzić, dodać pokrojoną natkę. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak