Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina mieszana

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
łopatka bez kości 50 dag
słonina 50 dag
szynka wieprzowa 50 dag
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina mieszana

Schab kroimy w kostkę, Łopatkę, szynkę, słonie mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy gorczycę, pieprz i sól do smaku . Dodajemy jeszcze schab pokrojony w kawałki (dość spore) i mieszamy wszystko. Tak wymieszaną masę mięsną formujemy w walec i okręcamy folią żaroodporną. Obwiązujemy nitką. Zalewamy 2-3 razy wrzątkiem i parzymy. Następnie przekładamy do wędzarni i wędzimy ok. 4-5 godzin dymem z drzew owocowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.10.2012 09:36
takie lubię ,szkoda ,że nie ma możliwości samemu tego zrobić .
fictor123 27.02.2012 07:09
mniammm
edyta44 15.12.2011 19:58
super
Motorek 17.07.2011 22:55
same smakołyki u Ciebie
banditka 06.03.2011 18:01
ciekawy przepis
Mirka-Ludomila 10.02.2011 14:22
smaczne są takie swojskie wyroby
pacpaw 28.01.2011 09:48
te wędzone niestety nie w 100% sam. Dostęp do wędzarni mam tylko od święta także czasami jest tak, ze przyjeżdżam tylko na samo wędzenie. Solonie czy marynowanie mnie omija. Ale polecam przepisy na wędlinki do wypróbowania.Ta akurat wymaga trochę czasu aby zgrabnie te mięso ułożyć w folii przed parzeniem
Jolanta_P-S 27.01.2011 21:41
ty sam robisz te wszystkie wyroby mięsne? Podziwiam. Jak będę miała czas to przestudiuję wszystkie te twoje przeisy
Izabela/bella81 02.01.2011 11:17
Pyszności
traktorek 01.01.2011 16:32
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak