Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
seler 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
nóżki wieprzowe 1,5 kg
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
Ziele angielskie mielone Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić. Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak