Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona kminkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
kminek 2 łyżki
sól 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona kminkowa

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek oraz sól (wg uznania proponuję dodać i posmakować, ja dodaję ok. 1,5 łyżki) i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce i 1-2 razy dziennie ubijamy drewnianym kijkiem ułatwiając wydzielanie się soków. Kapusta jest gotowa do spożycia 2 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać miesiącami. Im dłużej tym bardziej będzie ukiszona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 13.10.2012 11:50
uwielbiam taką kapustę:)
Mariusz10 26.05.2012 22:16
pycha kapusta
kasienka23 16.12.2011 16:10
lubię kapustę z kminkiem
Ewelina38 10.11.2011 13:43
uwielbiam kminek....
misia53 12.10.2011 23:01
Aniu , ale kapusta z kminkiem bardzo się lubią
kuklik 11.10.2011 14:06
kapusta TAK niestety kminek nie lubię
Grażyna13 26.09.2011 19:43
Nie ma, jak to domowe zapasy na zimę !
Izabela/bella81 14.01.2011 13:35
Kapusta z kminkiem jest bardzo dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak