Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
kiełbasa podwawelska 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
kości wędzone 60 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kminek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wieprzowy

Kapustę moczymy w zimnej wodzie i odciskamy z wody (jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny bigos może jedynie odcisnąć soki z kapusty, bez moczenia w wodzie). Do garnka wrzucamy kapustę, wlewamy 3 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy jeszcze kiełbasę pokrojoną w kostkę, kości wędzone, liść, ziele oraz kminek i dokładnie mieszamy. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Po dodaniu koncentratu gotujemy ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 19.01.2012 18:41
pychaaaaaaa;)
ewaa 21.08.2011 20:52
uwielbiam
Mirka-Ludomila 13.06.2011 09:29
lubię bigos
Magdalena/26Mooi 04.05.2011 07:21
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak