Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami z sosem ciemnym
Całość mieszać.
Sos. Uformować z mięsa mielonego pulpety, obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Gdy pulpety zbrązowieją, wyłożyć je do gotującej się wody z kostką rosołową. Kilka minut gotować. Tłuszcz, który został z pulpetów zmieszać z 2-3 łyżkami mąki, Smażyć chwilkę po czym tłuszcz z mąką wlać do sosu. Gotować i mieszać. Jeśli sos mało gęsty to mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać ponownie do sosu. Na koniec dodać śmietany do zup (4-5 łyżek). Przyprawić do smaku.
Ryż z warzywami można podawać z innym mięsem. Pasuje on do każdego dania. Mój kolejna improwizacja na zdrowy i smaczny obiad. Wszyscy zajadali się do syta.