Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
ser brie 40 dkg
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
majeranek 2 gałązki
rozmaryn 1 gałązka
masło 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
liść sałaty kilka sztuk
papryczka chili 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z serem

Bagietkę pokroić w grubą kostkę, czosnek zmiażdżyć, zieleninę drobno posiekać. Masło rozpuścić na patelni, podsmażyć bagietkę na złoty kolor, dodać czosnek, posiekane zioła i wymiesząć. Kostki bagietki delikatnie oprószyć solą i papryką, ser pokroić w dużą kostkę, a chili posiekać. Seri pieczywo nabijać na przemian na patyczki., posypać pieprzem i chili i piec ok. 5 minut. Podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 17.05.2011 15:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak