Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
kiełbasa 0,3 kg
wołowina 0,3 kg
wieprzowina 0,3 kg
śliwki suszone 1 op
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
kminek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wołowina 1 (w sosie własnym)
kapusta biała 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę odgotować,włożyć wraz z żeberkiem i gotować.
Surowe mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni - dodać do kapusty.
Cebule obsmażyć na rumiano ,dodać przyprawy i dusić bigos.Na koniec dodać konserwę wołową i namoczone śliwki.
Bigos gotować przez 4 dni podgrzewając i studząc do uzyskania mazistej konsystencji.
Jeżeli trzeba dodać sól.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.10.2013 07:19
pyszny, bogaty bigosik
kate.500 03.10.2013 00:10
smaczne jedzonko
Motorek 05.09.2012 10:23
pycha
IZABELA29 30.07.2012 18:05
przepyszny
jeta72 28.07.2012 23:56
pycha
ewelina/bunia 17.07.2012 10:56
lubię
aacaac 17.01.2012 08:16
lubię
barbara11561 15.09.2011 08:54
bardzo lubię bigosik
misia53 14.07.2011 10:48
hm ... pyszny na chłodniejsze dni...
IZABELA29 02.01.2011 16:05
jak ktos zrobi to zjem ,jak sama zrobie to je rodzinka...
mysza666 01.01.2011 14:27
ja właśnie rozrażam bigos i już mi pachnie;) Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak