Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z podgarlana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgarlana 500 gram
mąka 3 szklanki
mleko 200 mililitrów
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z podgarlana

podgarlaną rozdrabniamy widelcem tak aby powstała gęsta masa.Robimy ciasto do mąki dodajemy trochę soli i wodę.
wyrabiamy ciasto a następnie zagniatamy.wałkujemy wycinamy krażki lepimy pierogi,gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut od momentu wypłynięcia na wieżk. a następnie można podsmażyć są lepsze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 16.04.2011 18:15
miało być tylko raz ;)
Agnik 16.04.2011 18:14
Co to takiego podgarlana ?
Agnik 16.04.2011 18:14
Co to takiego podgarlana ?
Agnik 16.04.2011 18:14
Co to takiego podgarlana ?
Agnik 16.04.2011 18:14
Co to takiego podgarlana ?
Agnik 16.04.2011 18:14
Co to takiego podgarlana ?
Agnik 16.04.2011 18:13
Co to takiego podgarlana ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak