Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z natki pietruszki do gotowanej marchewki, smażonych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
śmietanka 150 g
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z natki pietruszki do gotowanej marchewki, smażonych ziemniaków

Cebulę obrać, drobno pokroić. Rozgrzać patelnię z dodatkiem margaryny i poddusić cebulę. Pietruszkę umyć i posiekać bardzo drobno. Dodać do cebuli i razem poddusić. Następnie wylać bulion warzywny na patelnię i gotować około 5 minut. Na drugiej patelni (nie dodając tłuszczu!) podsmażyć orzeszki włoskie. Przygotowany sos zmiksować,np za pomocą blendera. Następnie przyozdobić uprażonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak