Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól do smaku
szparagi 60 dkg
cukier
sos beszamelowy 1 litr
masło 3 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pod beszamelem

Ziemniaki ugotować w łupinach, odcedzić, obrać, pokroić w grube plastry i posolić. Szparagi oskrobąć, opłukać, ugotowąć w osolonej i posłodzonej wodzie. Ziemniaki wymieszane ze szparagami, które kroimy na małe kawałki ułożyć na natłuszczonym półmisku do zapiekania. Zalać sosem beszamelowym, posypać serem, skropić masłem ze zrumienioną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 17.03.2012 19:39
super
RenataZ-et 31.10.2011 21:02
bardzo dobre
malaczarna23 27.09.2011 07:41
świetne
Seba 24.04.2011 12:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak