Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 4 kg
cukier 1 kg
żelfiks 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada brzoskwiniowa

Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, ostrym nożem wyjąć pestki. Owoce przełożyć do garnka, dodać Żelfix i zagotować. Wsypać cukier, zagotować i gotować jeszcze 2 minuty. Gorącą marmoladę wlewać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 06.07.2011 16:04
i do tego smaczna
bejciu24 18.01.2011 14:31
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak