Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALIKI DROŻDŻOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
drożdże 50 gram
mleko 5 łyżek
jaja 2 sztuki
cukier wanilinowy 2 torebki
sól szczypta
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALIKI DROŻDŻOWE

Drożdże rozpuścić w zimnym mleku.Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,margaryny,rozpuszczonych drożdży,jajek,cukru i soli wyrobić ciasto.Gotowe zwinąć w ściereczkę,włożyć do lodówki na 2-3 godziny.Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość 3 mm w kształcie koła,następnie podzielić na 12 części(trójkąty),formować rogaliki układając do każdego powidła.Piec 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 04.11.2011 21:29
ale fajne
dorotka0000025 21.08.2011 23:22
super
sylwia / sytofala 14.08.2011 20:05
Śliczne słodkie
Justa32 04.08.2011 09:43
pycha
bursztynek 17.06.2011 23:23
mniam
Izabela28 17.06.2011 20:38
bardzo apetycznie wyglądają na zdjęciu:)
pigila
pigila 17.06.2011 18:01
super
basia70 20.01.2011 11:23
bardzo smaczne,moje dzieci je uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak