Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1/2 kg
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dag
masło 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyzki
mąka 1 łyzeczka
bulion warzywny 1/2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle. Do cebuli dodać boczek pokrojony w kostkę i dusić pod przykryciem aż się zrumieni. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona, dodać do cebuli z boczkiem, oprószyć mąką, wymieszać. Wszystko połączyć z ugotowaną fasolką, dodać bulion i poddusić kilka minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.07.2012 23:21
mniam
olkaaa 06.04.2012 08:00
super
IlonaAlbertos 17.02.2012 15:58
Super, podoba mi się Twoja propozycja przygotowania fasolki,
Monika193
Monika193 22.11.2011 18:49
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak