Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 10 plastrów
pieczarki 30 dag
masło 10 dag
śmietana 6 lyzek
mleko 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z pieczarkami

Pieczarki drobno posiekać. Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić na masle, dodać pieczarki i poddusić około 10 minut. Mleko wymieszać z mąką, wlać do pieczarek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na dno naczynia żaroodpornego położyć 5 plastrów szynki, przykryć pieczarkami z sosem. Na wierzch położyć pozostałe plastry szynki, pokrojony w czastki pomidor, polać śmietana i posypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika na 4 minuty , zapiec w temp około 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.09.2012 12:45
pyszne
Monika193
Monika193 16.10.2011 22:51
rewelacja
Iwona51
Iwona51 06.03.2011 19:37
musi być smaczne
romanrafal
romanrafal 01.01.2011 09:58
napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak