Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1 siekana
papryka 8 (kolorowa)
Papryka ostra mielona Prymat 1|2 łyżeczki
ser biały 15 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka.

Z umytych papryk scinamy wierzchy , usuwamy nasiona . Wydrazona papryke sparzamy osolonym wrzatkiem . Odsaczamy . Czosnek przeciskamy przez praske . Ser mieszamy z zoltkiem , natka pietruszki , czosnkiem , doprawiamy sola i pieprzem ., papryka i majerankiem . Przygotowana masa serowa nadziewamy papryki . Skrapiamy je oliwa i pieczemy w piekarniku 200 st , ok 10 minut . Podajemy z pieczywem tostowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 04.05.2012 21:13
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak