Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wykwintne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 10-15 dag
skórka z cytryny 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
koperek 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wykwintne

Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć z nich żółtka. Łososia rozdrobnić widelcem, wymieszać go ze skórką z cytryny, żółtkami, majonezem i posiekanym koperkiem. Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do połówek białek. Jajka można podawać na liściach sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.06.2013 17:56
fajna przekąska
marta639 18.09.2010 12:54
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak