Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselki w cieście piwnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 50 dkg
jajko 1 szt
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
piwo 1/4 szkl
olej do smażenia
natka pietuszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselki w cieście piwnym

Brukselkę opłukać i ugotować w osolonej wodzie a następnie odsączyć.Jajko rozbic oddzielając żółtko od białka.Żółtko wyrobić z mąką i piwem na jednolitą masę.Białko ubić na pianę i dodać do ciasta,przyprawić pieprzem i solą,delikatnie wymieszać i do ciasta delikatnie włożyć brukselkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,łyżką włożyć brukselkę na tłuszcz i smażyć na złoty kolor.Usmażoną brukselkę przełożyć do półmiska i udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 02.01.2011 20:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak