Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
cukier puder 25 dkg
masło 1/2 kostki
mąka 1/2 szkl
herbatniki 1,5 op

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy

Masło utrzeć z cukrem na puszystą pianę,dodać mąkę i orzechy,wyrobić masę na jednolitą konsystencję.Blachę wyłożyc herbatnikami i na ciastka wlać ciasto i wygładzić.
Następnie ubić pianę z 3 białek z 10 dkg cukru i wylać na ciasto. Wierzch posypac orzechami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.01.2012 20:46
pyszny deserek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak