Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczka na zielonym purre

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
Czosnek suszony Prymat szczypta
sos Tao Tao słodko kwaśny 1 łyżeczka
pieprz do smaku
bazylia szczypta
jajko 1 szt
na purre
groszek konserwowy 1 puszka
pieczarki 4 szt
cebula 0,5 szt
majeranek szczypta
chrzan 2 łyżeczki
sos sojowy 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczka na zielonym purre

do dekoracji
papryka i kapary i natka pietruszki do dekoracji
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki, dodać sól, pieprz, jajko, przyprawić do smaku bazylią i zmiąć widelcem nadzienie. Nakładać nadzienie do wydrążonych białek i panierować w bułce.
Groszek odcedzić, Na patelni przyrumienić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekane pieczarki wysmażyć i odparować. Dodać groszek chrzan i przyprawy. Mieszająć miąć nieco widelcem. Purre ułożyc na dnie naczynia. Na czystej patelni rozgrzać ponownie tłuszcz i przysmażyć jajka najpierw stroną panierowaną a potem odwrócić. Ułożyc jajeczka na purre i udekorować papryką natką pietruszki i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 01.01.2011 12:56
ślicznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak