Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
smalec 4 łyżki
cebula 2 szt
jajko 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
kapusta 10 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Liście kapusty wrzucić na kilka minut do wrzącej, osolonej wody. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach smalcu. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, tartą bułkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzienie układać na liściach kapusty, zakładać boki liści do środka i ściśle zwijać. Gołąbki układać w rondlu jeden obok drugiego, oprószyć solą i pieprzem, dodać resztę tłuszczu, podlać wodą i udusić do miękkości. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.05.2011 09:00
pycha;]
Iwona51
Iwona51 01.01.2011 12:54
lubię gołąbki
Monika193
Monika193 01.01.2011 11:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak