Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane trójbarwne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
mleko 150 ml
cukier puder 1,5 szklanki
jaja 5 szt
mąka krupczatka 12 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
kakao 1 łyżka
kisiel żurawinowy 1 szt
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane trójbarwne

Masło utrzeć dodając po 1 żółtku, 2 łyżki cukru, 1 łyżce mleka i 2 łyżki mąki krupczatki. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, lekko przemieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel żurawinowy. Ciasto wylewać do formy na przemian kolorami. Piec około 30 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.01.2012 08:43
musz? spróbowa?
ElizaT 09.03.2011 09:34
extra
Iwona51
Iwona51 01.01.2011 12:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak