Wątróbka cielęca duszona w śmietanie

Wątróbka cielęca duszona w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba cielęca

    0,5 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    150 ml
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wątrobę podzielić na plastry, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na maśle. Włożyć do rondla, zalać śmietaną, posypać majerankiem i dusić pod przykryciem 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

12.04.2013 19:43
bardzo smaczne

plocia

08.01.2011 10:36
Smaczna taka wątróbka, bardzo lubię z cebulką

Iwona51

01.01.2011 12:49
smaczna taka wątróbka

Monika193

01.01.2011 11:17
Bardzo lubię cielęcinę w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat