Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca duszona w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba cielęca 0,5 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 150 ml
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca duszona w śmietanie

Wątrobę podzielić na plastry, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na maśle. Włożyć do rondla, zalać śmietaną, posypać majerankiem i dusić pod przykryciem 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.04.2013 19:43
bardzo smaczne
plocia 08.01.2011 10:36
Smaczna taka wątróbka, bardzo lubię z cebulką
Iwona51
Iwona51 01.01.2011 12:49
smaczna taka wątróbka
Monika193
Monika193 01.01.2011 11:17
Bardzo lubię cielęcinę w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak