Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z mąki ziemniaczanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 0,5 kg
miód 0,5 l
jaja 3 szt
esencja herbaciana 50 ml
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z mąki ziemniaczanej

Miód rozpuścić w garnku. Do przestudzonego dodać żółtka, wlać mocną esencję herbacianą i ucierając dodać mąkę ziemniaczaną, sodę rozpuszczoną w łyżce wody, wsypać przyprawę do pierników, wlać aromat, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Wlać do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.11.2012 11:01
Ciekawe, jak wygląda takie ciasto... szkoda, że przepis nie zawiera zdjęcia...
Katarzyna59 18.08.2012 16:54
pyszny
Monika193
Monika193 02.01.2011 00:10
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak