Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa domowa- biała surowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 4,5 kg
wołowina 1 kg
woda 1 litr
majeranek 2 dag
sól 5-6 łyżeczka
czosnek 1 główka
jelita wieprzowe 3-4 mb
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa domowa- biała surowa

Mięso kroimy w kostkę, mielimy w maszynce o grubych oczkach, dodajemy czosnek i przyprawy wg smaku, wodę i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę. Jelita odmaczamy w wodzie, nakładamy na lejek masarski nałożony na maszynkę do mięsa, nakładając masę mięsną formujemy kiełbasy w jelitach zabezpieczając je na końcówkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 24.04.2011 13:45
uwielbiam białą kiełbasę
Smakosz6 12.01.2011 11:55
mniam
Jolanta_P-S 02.01.2011 10:27
Ja też uwielbiam
bejciu24 01.01.2011 18:09
Ja tez lubie domowe kiełbasy
Tahitha 01.01.2011 09:39
Bardzo lubię domowe kiełbasy
Szarrikka 31.12.2010 19:06
Pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak