Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź marynowany z curry i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 500 gram
marchew 4 szt
curry 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 2 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: śledź marynowany z curry i marchewką

Śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę, albo w paski. Marchew obrać, zetrzeć i poddusić na oleju (ma cały czas być wilgotna – nie można jej obsuszyć, ani tym bardziej przypalić). Dodać przyprawy i dusić na pół miękko. Kiedy będzie gotowa, w słoiczku, albo w miseczce układać warstwami na przemian marchew i śledzie. Odstawić na 1-2 dni, ale smaki szybko się przenikają.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 18.05.2012 09:12
mniam
Monika-twin 18.05.2012 09:12
mniam
Monika-twin 12.03.2012 09:55
Rewelacja
PaniMISIOWA 29.09.2011 11:05
ciekawy przepis
cukiereczek 04.02.2011 12:44
Super przepis i zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak