Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
wołowina z kością 20 dag
gałka muszkatałowa 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczka
kostka wołowa 2 szt.
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki wołowe

Oczyszczone i pokrojone flaki wołowe, wołowinę zalewamy wodą i gotujemy z łyżeczka soli około 1 godziny. W międzyczasie ściągamy szumowiny, Dodajemy warzywa, wszystkie wymienione przyprawy i gotujemy jeszcze około 30 minut. Przed końcem gotowania dodajemy majeranek, 1 łyżeczkę maki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody, gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 02.01.2011 10:25
Oczywiście
bejciu24 01.01.2011 18:11
Na dzisiaj jak znalazł
bejciu24 01.01.2011 09:58
I pewnie smakują tak jak wyglądają
Jolanta_P-S 31.12.2010 17:47
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak