Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 70 dag
wiórka kokosowe 10 dag
jajko 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

Filety umyć, osuszyć. Przekroić na cieńsze kotlety, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą. Odstawić do lodówki. Następnie oprószamy solą, pieprzem, panierujemy w roztrzepanych jajkach oraz wiórkach kokosowych. Wiórka przycisnąć łopatką, żeby lepiej przylegały do kotletów. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 23.07.2012 22:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak