Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemne kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemne kluski śląskie

Ziemniaki obrać i ugotować połowę , a połowę zetrzeć na tartce o drobnych oczkach , odstawiamy aby puściły sok , zaś ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę , połączyć oba rodzaje ziemniaków , dodać mąkę najlepiej czubatą , doprawić do smaku i z masy formujemy kulki od razu wrzucamy na wrzątek i chwilkę gotujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 02.06.2012 14:17
i z cebulką polaną...
Katarzyna59 11.05.2012 21:46
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak