Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
pieczarki 30 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
ser żółty 15 dag
olej do smażenia
sól
cebula 1 sztuka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki drobiowe

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na cienkie kotlety, oprószyć przyprawą i odstawić do lodówki. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kosteczkę i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić do smaku. Na każdym kotlecie położyć po 2 plasterki sera, nałożyć pieczarki, położyć po 2 szczypiorki i zwinąć w ruloniki. Spiąć wykałaczką i smażyć na oleju z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 23.09.2013 08:48
mi smakują :-)
malaczarna23 06.01.2012 10:03
lubię
Justyna Jussstiii 28.09.2011 13:47
super polecam gorąco
Mirka-Ludomila 19.05.2011 08:57
smaczne
Mati13 11.02.2011 16:06
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak