Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z poziomkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 60 dag
ugotowane ziemniaki 3
śmietana 1\\3 szklanki
poziomki 25 dag
margaryna 2 łyżki
jajko 3
mąka 3\\4 szklanki
sok owocowy 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z poziomkami

Ziemniaki wraz z serem przepuszczamy przez maszynkę , żółtka ucieramy z cukrem , poziomki ucieramy z cukrem , do tego dodajemy śmietanę i połowę margaryny , cały czas ucieramy i tą utartą masę ucieramy z serem z ziemniakami oraz mąką . Dopiero teraz możemy ubijać mikserem piane i dodać do masy . I tak przygotowane ciasto kładziemy na patelnię i smażyć . Po usmażeniu wspaniale smakują polane sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.12.2012 23:06
fajny pomysł
Marzena34 22.11.2012 08:41
mniam
iknkirke 19.12.2011 17:36
fajne
Sylwia56
Sylwia56 03.08.2011 16:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak