Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
porcje rosołowe z kurczaka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5-6 łyżeczek
groszek konserwowy 0,5 opakowania
sól do smaku
woda 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z groszkiem

Do garnka wlać 1,5 litra wody,wrzucić mięso i przyprawy i gotować do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć je z garnka i wystawić garnek.
Dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę.Mięso oddzielić od kości i wrzucić do garnka.Dodać odsączony i opłukany wodą groszek.Galaretę przelewać do pojemniczków i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.12.2012 07:29
dobra
misia53 22.02.2011 18:09
Co prawda marchewki mi brakuje ale i tak bym zjadła ,bo lubie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak