Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jajeczno-wątróbkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 30 dag
duże cebule 2 szt
masła lub margaryny 2 łyżki
jajko 4 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jajeczno-wątróbkowa

Wątróbkę i pokrojoną w paski cebulę dusić na patelni .
Jeśli będzie za sucha można podlać kilkoma łyżkami wody, dusić 15min ,przyprawić solą i pieprzem.
Ugotowane na twardo jajka rozgnieść dokładnie widelcem na masę dodać usmażoną wątróbkę też drobno rozgniecioną na masę
Połączyć razem z tłuszczem z patelni i mieszać aż powstanie jednolita masa.
Doprawić jeszcze raz do smaku i nakładać na kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 15.05.2011 21:39
extra
marta639 18.09.2010 12:54
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak