Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki piernikowe z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polewa czekoladowa 1,5 szklanki
orzechy 3 łyżki
migdały 2 łyżki
pistacje 3 łyżki
piernik 1 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki piernikowe z pistacjami

Do przestudzonej polewy czekoladowej ( przepis w mojej księdze)dodajemy drobno posiekane orzechy i migdały, pokruszone drobno ciasto piernikowe. Wstawiamy do lodówki, a gdy masa zastygnie, formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w pokruszonych pistacjach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 05.11.2012 19:29
pomysłowe i pyszne
Izabela28 24.09.2011 20:35
super pomysł na smaczne bajaderki:)
m1monika 23.07.2011 10:40
fajne
Ewa111 05.04.2011 16:37
bardzo pomysłowe
SmacznaPyza 03.02.2011 14:45
podoba mi się! świetny pomysł na wykorzystanie resztek piernika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak