Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z wędzoną makrelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 30 dag
makrela wędzona 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
mąka 2 łyżki
smalec 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z wędzoną makrelą

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie. Smalec wymieszać z mąką, koncentratem pomidorowym, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą, rozprowadzić wywarem z fasoli i zagotować. Przyprawić do smaku. Odcedzoną fasolę włożyć do naczynia żaroodpornego, na fasoli położyć oczyszczoną ze skóry i ości makrelę, zalać wszystko sosem pomidorowym i posypać utartym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.08.2013 23:40
Smakowicie się zapowiada.
Katarzyna59 15.03.2013 19:51
fajne połączenie
magdziorka6 20.02.2012 17:15
fajne
Monika193
Monika193 02.01.2011 00:12
uwielbiam makrelę wędzoną
Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:38
mniam same smakołyki
ada12302 31.12.2010 17:33
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak