Makaron zapiekany

Makaron zapiekany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    50 dag
  • Pomidory krojone z puszki

    2 puszki
  • ceula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser ementaler

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odcedzić.Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oliwie po czym dodać pokrojone w kosteczkę pomidory oraz sos z puszki i przyprawić solą,pieprzem i bazylią według smaku. Ser zetrzeć na tarle o małych oczkach. Do naczynia żaroodpornego układać warstwowo makaron,sos pomidorowy,ser i tak czynność powtarzać.Na wierzch dać resztę sera i zapiec w piekarniku ok 200stopni aż się ser rozpuści. Można podawać polane po wierzchu ketchupem.SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

17.09.2010 17:57
mniam mniam

patelka

27.07.2010 13:00
pycha

agata1722

21.07.2010 08:18
lubię takie dania

klaudusia198888

29.06.2010 22:23
Wypróbuje jutro ten przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat