Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 50 dag
pomidory krojone z puszki 2 puszki
ceula 1 szt
czosnek 1 ząbek
ser ementaler 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany

Makaron ugotować i odcedzić.Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oliwie po czym dodać pokrojone w kosteczkę pomidory oraz sos z puszki i przyprawić solą,pieprzem i bazylią według smaku. Ser zetrzeć na tarle o małych oczkach. Do naczynia żaroodpornego układać warstwowo makaron,sos pomidorowy,ser i tak czynność powtarzać.Na wierzch dać resztę sera i zapiec w piekarniku ok 200stopni aż się ser rozpuści. Można podawać polane po wierzchu ketchupem.SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.09.2010 17:57
mniam mniam
patelka 27.07.2010 13:00
pycha
agata1722
agata1722 21.07.2010 08:18
lubię takie dania
klaudusia198888 29.06.2010 22:23
Wypróbuje jutro ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak