Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANE PIECZARKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
ocet jabłkowy 1 szkl
sok pomarańczowy 1/2 szkl
kolendra 1 łyżka nasion
rozmaryn 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
oliwa 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANE PIECZARKI

W garnku zagotować ocet jabłkowy, sok pomarańczowy, liść laurowy, kolendrę i rozmaryn, dodać małe pieczarki i gotować okolo 5 minut. Wyjąć pieczarki, a marynatę wygotować do połowy, dodać oliwę, pieczarki ułożyć w słoiku, zalać zalewą, na wierzch wlać warstwę oliwy.
Tak przygotowane pieczarki można przechowywać w lodówce około 1 miesiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.04.2012 13:42
Warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak